Patiënten met een chronische ziekte, een knobbelfractuur, periapicale radiolucenties, kaakgewrichtsklachten, beginnende cariëslaesies, psychische problemen of een ongezond parodontium, u komt ze dagelijks tegen in uw praktijk.
Door het congres ‘Diagnostiek in de praktijk’ liep een rode draad: In acht lezingen van 40 minuten hebben de sprekers verteld wanneer u extra moet gaan opletten. Wanneer gaat u wel een behandeling inzetten en wanneer (nog) niet? Is de parodontale status van uw patiënt ineens veel slechter? Kan ik beginnende cariës vroegtijdig herkennen en de patiënt aanzetten tot gedragsverandering? Is een gebarsten element nog te redden en neem ik een 2D of een 3D röntgenopname? Begin ik direct een endo of wacht ik rustig af? Is mijn patiënt gezond en hoe is zijn of haar psychische gemoedstoestand?
De sprekers hebben een goed gestructureerde congresdag gepresenteerd. Diverse diagnostische vraagstukken, waarmee u dagelijks te maken heeft, zijn tijdens het congres besproken. Zowel de theoretische achtergronden als heel praktijkgerichte informatie zijn uitgebreid aan de orde gekomen.
Voor een overzicht van het gehele congresprogramma verwijzen wij u graag door naar onderstaande link. Er is grote belangstelling voor het congres geweest. 753 tandartsen en mondhygienisten hebben deelgenomen.